Kunstlocaties

Tijdens de kunstmanifestatie Kunst en Bomen kunt u het werk van honderd kunstenaars en hun enorme diversiteit aan inspiratie zien. De kunstenaars hebben een boom voorzien of onderdeel uit laten maken van een kunstwerk.

De selectie van de bomen is gedaan door professionele bomenkenners. Zij selecteerden de bomen onder meer op historie, bijzondere soorten, aparte groeiwijze en inspirerende locaties. De bomen staan op kunstlocaties in de natuurgebieden, de buitengebieden en de bebouwde kommen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Alle honderd kunstwerken bevinden zich in de openbare ruimte en zijn vrij toegankelijk voor inwoners en recreanten. De kunstbomen zijn met elkaar verbonden door middel van fiets- en wandelroutes, die in totaal maar liefst 35 kilometer beslaan. De lijst met bijzondere bomen en kunstlocaties vindt u hier.

Informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in de full-colour brochure Zo schep je een mooie wereld’, Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’.

2 reacties op “Kunstlocaties

  1. Jammer dat er altijd weer mensen zijn die kunst menen te moeten vernielen. Sterkte voor de kunstenaar die dit betreft. Gemeente: gewoon (laten) herstellen. De herstelkosten verhalen op de vandalen. Vroeg of laat komt in beeld wie dit zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *