Zuster Delian de Brouwer

Een jaar geleden ongeveer werd in een laan bij ons klooster een vijftal bomen gerooid. Van een van deze bomen bleef op mijn verzoek het onderste deel van de stam staan. Ik vind dat alles en iedereen een twee leven verdient, dus ook een boom. In de boomstam heb ik eerst een Mariabeeld gebeeldhouwd en vervolgens een engelbewaarder. Ik denk er aan om nog de heilige Vincentius te beeldhouwen en mogelijk een van de eerste zusters van de Zusters van Liefde.

Titel kunstwerk: Boomheiligen

Een jaar geleden ongeveer werd in een laan bij ons klooster een vijftal bomen gerooid. Van een van deze bomen bleef op mijn verzoek het onderste deel van de stam staan. Ik vind dat alles en iedereen een twee leven verdient, dus ook een boom. In de boomstam heb ik eerst een Mariabeeld gebeeldhouwd en vervolgens een engelbewaarder. Ik denk er aan om nog de heilige Vincentius te beeldhouwen en mogelijk een van de eerste zusters van de Zusters van Liefde. Dat zegt Zuster Delian de Brouwer over haar bijdrage aan Kunst en bomen 2014. Ze is lid van de Zusters van Liefde, een zustercongregatie die in 1832 werd opgericht en die kort daarna een vestiging kreeg in Moergestel. De Zusters hebben zeer veel gedaan voor de Moergestelse gemeenschap. Nu leeft er nog een tiental in het historisch klooster waarin Zuster Delian de Brouwer haar iconenatelier heeft. In dit atelier geeft ze cursussen en schildert ze iconen. De beeldhouwwerken in de afgeknotte boomstam hebben een relatie met het bestaan van de Zusters van Liefde. Zo is Vincentius een van de grondleggers van de katholieke charitas.

Dit kunstobject is onderdeel van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk. Alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in een speciale brochure ‘Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’. De brochure telt 220 pagina’s in full-color en is voor € 4,- verkrijgbaar op diverse adressen, zie http://kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunst-beleven/brochure

zusterdelian-kunstenbomen-oisterwijk-object

Zuster Delian de Brouwer, Kloosterdreef 28, 5066 AA Moergestel
Tel: 013-5810073
Email: deliandebrouwer@gmail.com
Website: http://www.scmm.nl/nieuwenhof-moergestel

2 reacties op “Zuster Delian de Brouwer

  1. We hebben de hele route in 2 keer gefietst en deze boom vonden we erg mooi en ook de omgeving en de stilte er omheen was indrukwekkend. Bedankt zuster Delian!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *