Maartje de Valk

bomenkunst-oisterwijk-maartje-de-valk

Toen ik aan de kunstacademie ging studeren sleepte ik veel vanuit de natuur mijn atelier in. Ook materiaal afkomstig van bomen. In mijn atelier naaide in bijvoorbeeld herfstbladeren aan elkaar in de vorm van een hoofd. Of ik verzamelde zaadjes van de esdoorn om er een beeld met schubachtige huid van te maken.

Naar verloop van tijd ben ik voor mijn werk andere materialen gaan gebruiken, zodat mijn werk niet meer zo snel verging. Ook ben ik meer werk gaan maken dat voor binnen in plaats van buiten bedoeld was. Toch neem ik nog altijd dingen uit de natuur mee mijn atelier in. Boomstronken, eikels, blaadjes, stenen, botjes enzovoort.

Ik kijk ernaar uit om voor dit project niet alleen/ geen materiaal van een locatie mee naar mijn atelier te nemen, maar om tevens wat toe te voegen aan de locatie.

Titel kunstwerk: Absentia

Maartje de Valk (1987) is woon- en werkzaam in Nijmegen. In 2009 behaalde ze haar Bachelor Fine Art diploma aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. In September 2014 zal ze starten met een Master Fine Art opleiding aan Cranbrook Academy of Art in de United States, mits aangevraagde studiebeurzen toegewezen worden. Mensen die geïnteresseerd zijn om Maartje de Valk hierin te sponsoren worden van harte uitgenodigd om contact met haar op te nemen. Maartje benadrukt in haar werk organische, deels herkenbare vormen uit de natuurlijke wereld, waarin ze de fragiele mensfiguur, die eveneens onderdeel is van de eeuwig veranderlijke wereld, als een fundamenteel en zichtbaar aspect gebruikt. Haar sculpturen, constructies van diverse materialen, zijn geïnspireerd op de huid, weergegeven als zichtbare omhulsels van objecten en wezens om ons heen. Soms herinnert het aanzicht ervan aan de menselijke huid en soms enkel aan huid in het algemeen. Maartje’s behandeling van de materialen wekt de indruk dat de sculptuur uit het materiaal lijkt te verschijnen of juist in het materiaal lijkt verdwijnen.

Dit kunstobject is onderdeel van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk. Alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in een speciale brochure ‘Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’. De brochure telt 220 pagina’s in full-color en is voor € 4,- verkrijgbaar op diverse adressen, zie http://kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunst-beleven/brochure

bomenkunst-oisterwijk-maartje-de-valk-object

Maartje de Valk
Tel: 06 5157 5410
Email: maartje_de_valk@hotmail.com
Website: http://www.maartjedevalk.eu

1 reactie op “Maartje de Valk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *