Lucy Bex

Lucy-Bex-Bomenkunst-Oisterwijk

Dit project is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik woon in Heukelom in het buitengebied en voel me nauw verbonden met de natuur. Een boom kan een bron van inspiratie zijn, hij laat mij nadenken over het leven en zijn groeikracht in de natuur. Hij is diep geworteld in de aarde en oersterk. Iedere boom is een kunstwerk op zichzelf.

Titel kunstwerk: Het Sprookjesboek van Heukelom

De grote groep van 500 Vogelverleiders in Heukelom is verdwenen, maar nu is een Sprookjesboek tot stand gekomen. Hieraan hebben veel vrijwilligers meegewerkt. De opbrengst van het boek is bestemd voor jeugdprojecten. Het verhaal gaat over de eenvoudige boerenbevolking in Heukelom van 200 jaar geleden. Alle Heukelommers werden toen bevroren door Koning Winter…..behalve Meike. De kastanjeboom voor de boerderij met rietenkap aan Het Heikespoor 6 in Heukelom heeft mij geïnspireerd tot het maken van diverse beelden. In de boom zien we de gezichten en de handen van de bevroren Heukelommers.
Onder de boom ligt het sprookjesboek dat is uitgevoerd in witte marmer. Bij de boom staat het beeld van Koning Winter. Dit beeld is opgebouwd uit natuurlijke materialen, zoals houtstronken, schors, wortels, takken en zwammen gevonden in onze achtertuin. Meestal werk ik in brons, maar nu was het een uitdaging om met andere materialen aan de slag te gaan. Kom het sprookje in Heukelom meebeleven! Lucy Bex volgde de opleiding aan de Kunstacademie Arendonk (Vlaanderen), 7 jaar Tekenen en Schilderen en vervolgens 5 jaar beeldhouwen. Exposities: vanaf 1998 diverse tentoonstellingen.

Dit kunstobject is onderdeel van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk. Alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in een speciale brochure ‘Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’. De brochure telt 220 pagina’s in full-color en is voor € 4,- verkrijgbaar op diverse adressen, zie http://kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunst-beleven/brochure

Lucy-Bex-Bomenkunst-Oisterwijk-object

Lucy Bex, Oisterwijksebaan 3a, 5059 AR Heukelom
Tel: 013 528 8268
Email: emahbex@hotmail.com

1 reactie op “Lucy Bex

  1. Lucy een reactie uit het verleden!!!! Wat een mooie kunstwerken maak jij!!! Je natuur gevoel herken ik van vroeger. Leuk om dat tezien .te ver weg om even te komen kijken!!!! Super wat je doet. Groeten voor eugene ronald en peter dacht ik.
    BEA VAN OUWERKERK KRIJNEN oude buurvrouw uit de flat mahlerstraat nu woonend in Den Helder aan zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *