Inez Schenk

Inez-Schenk-Bomenkunst-Oisterwijk-portret

Zodra ik de uitnodiging ontving voor Kunst en Bomen 2014 besloot ik graag mee te willen doen. De laatste jaren schilder ik veelal landschappen. Kleurrijke impressies, opgedaan tijdens de dagelijkse wandelingen met mijn hond, werk ik uit (olieverf op doek) in mijn atelier. Ik vind het een enorme uitdaging om nu op locatie aan de slag te gaan en verheug me op dit project!

Titel Kunstwerk: Dromende boom

In 1990 verhuisde ik van Utrecht naar Haaren in Brabant. Als maatschappelijk werkster vond ik niet direct werk en besloot mijn hobby voor tekenen en schilderen weer op te pakken.
Ik nam lessen bij verschillende kunstenaars en heb mij in de loop der jaren ontwikkeld tot schilderes. Inmiddels heb ik meerdere tentoonstellingen in Nederland gehad en exposeer binnenkort voor het eerst in Italië, Bologna. Het project Kunst en Bomen vond ik meteen geweldig leuk en heb dan ook geen moment geaarzeld om hieraan mee te werken. Brabant is zo mooi! En dan nu mijn “dode” boom: ik viel als een blok voor deze beuk. Zocht hem zelf uit en zag hem liggen tussen alle fiere, levende bomen, bramenstruiken., varens en grassen. Eerst in het februarilicht en nu -in april – omringd door ontluikend groen. Ik wil mijn boom opnieuw laten stralen en hem laten zien hoe mooi hij was. Maar ook is: hij geeft zichzelf immers terug aan de aarde (the circle of life). En mag daar het komende half jaar van dromen: door mij omwikkeld in ruw linnen, beschilderd met acrylverf.

Dit kunstobject is onderdeel van Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk. Alle informatie over de kunstenaars, kunstwerken en de bomen is gebundeld in een speciale brochure ‘Kunst en Bomen 2014 in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom’. De brochure telt 220 pagina’s in full-color en is voor € 4,- verkrijgbaar op diverse adressen, zie http://kunstenbomen.inoisterwijk.nl/kunst-beleven/brochure

Inez-Schenk-Bomenkunst-Oisterwijk-object

Inez Schenk, Tempeliersdal 25, 5076 CK Haaren
Tel: 0411-622847
Mob: 06 81458021
Email: inez.schenk@home.nl
Website: http://www.inezschenk.nl

1 reactie op “Inez Schenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *