Educatie

Zeven scholen doen mee aan Kunst en Bomen 2014

Aan Kunst en Bomen 2014 doen ook zeven basisscholen uit Oisterwijk en Moergestel mee. Zij zien de culturele waarde er van voor educatie en onderwijs en hebben een boom  ‘geadopteerd’. In de omgeving van de Vonder en de Bienekebolders (Moergestel), de Kikkenduut, den Akker, de Bunders, de Molenhoek en de Tovervogel (Oisterwijk) gaan deze basisscholen met een boom aan de slag. De scholen zijn daarbij professioneel begeleid door een kunstenaar.

Heel veel kleine kunstenaars van de deelnemende basisscholen dragen op deze wijze bij aan het project.

Meer informatie over de Kinderkunstenaars en hun kunstwerken kunt u vinden op http://www.oisterwijknieuws.nl/2014/04/duizend-oisterwijkse-bomenkunstenaars/

Lesbrief Kunst en Bomen

Kunst kijken met kinderen is verrassend en leuk. Het kan een onvergetelijke ervaring zijn. Kunst en Bomen 2014 is een uitstekend middel om kinderen in aanraking te brengen met kunst. De werken zijn divers en bevinden zich in veel gevallen op loopafstand in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.
Kinderen kijken onbevangen. Met kinderen kijken naar kunst zorgt voor verwondering. Die verwondering moeten we behouden. Bij het kijken naar Kunst kunnen we kinderen helpen te leren oordelen en niet te veroordelen.

Klik hier voor de Lesbrief Kunst en Bomen.

Onthulling kunstwerk Kikkenduut educatie
Leerlingen van Basisschool De Kikkenduut’  onthullen kunstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *