Werkgroep Groenste Stad geeft cheque aan organisatie Oisterwijk 800 SPOT

 

Foto: Wethouder Wim Lemmens (links) overhandigt de cheque van 500 euro aan secretaris Carel Brands (midden) en Paul Spapens (voorzitter).(Foto: Esther van Wel)

Foto: Wethouder Wim Lemmens (links) overhandigt de cheque van 500 euro aan secretaris Carel Brands (midden) en Paul Spapens (voorzitter).(Foto: Esther van Wel)

Kunst en Bomen trekt 40.000 bezoekers en levert maximaal 4 miljoen euro op Wethouder Wim Lemmens van de gemeente Oisterwijk heeft een door de werkgroep Groenste Stad ter beschikking gestelde cheque van 500 euro overhandigd aan de Stichting Oisterwijk 800 SPOT. Deze stichting kreeg de 500 euro voor de organisatie van Kunst en Bomen 2014. Deze kunstmanifestatie trok 40.000 bezoekers. Dit leverde de gemeenschappen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom een bedrag op van maximaal tussen de twee en de vier miljoen euro.

.

De 500 euro was aan de gemeente Oisterwijk aangeboden door het ministerie van Economische Zaken en de landelijke organisatie van de verkiezing van de Groenste Stad van Nederland. Oisterwijk deed daar dit jaar aan mee en won brons. De plaatselijke werkgroep die de deelname aan de Groenste Stad organiseerde besloot de cheque te geven aan de Stichting Oisterwijk 800 SPOT.

Op initiatief van deze stichting werd Kunst en Bomen 2014 georganiseerd. Dit unieke kunstevenement werd een doorslaand succes. Tussen eind mei en eind oktober werd de manifestatie bezocht door 40.000 belangstellenden. De VVV in Oisterwijk noteerde een verdrievoudiging van het bezoekersaantal. Er werden 6.000 gratis fietsroutes en 5.000 gratis wandelingen langs de bomen met kunstwerken verstrekt.

Per persoon brengt een toerist maximaal tussen de 50 en de 100 euro in het laatje. Kunst en Bomen is georganiseerd door tweehonderd vrijwilligers. Dit wil zeggen dat elke vrijwilliger omgerekend goed is geweest voor een ‘opbrengst’ van 10.000 tot 20.00 euro. Kunst en Bomen is georganiseerd met nauwelijks een cent subsidie. Het was niet eenvoudig de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom was de Stichting Oisterwijk 800 SPOT zeer blij met de 500 euro.

Met 40.000 bezoekers was Kunst en Bomen veruit het grootste evenement dat dit jaar in de gemeente Oisterwijk is georganiseerd en het was een van de drukste bezochte activiteiten sinds jaren. Bijzonder aan Kunst en Bomen is dat dit evenement zich afspeelde in heel de gemeente, dus in Heukelom, Moergestel en Oisterwijk. Grote publiekstrekkers vinden doorgaans plaats in Oisterwijk. Van de kunstmanifestatie profiteerden alle drie de gemeenschappen. De Stichting Oisterwijk 800 SPOT pleit er al langer voor naar de totale gemeente te kijken bij het organiseren van grote evenementen.

De Stichting Oisterwijk 800 SPOT heeft voor volgend jaar weer de nodige ijzers in het vuur. Met de activiteiten die nu worden voorbereid laat de stichting zich inspireren door twee historische feiten: 150 jaar geleden werd het station van Oisterwijk geopend en een eeuw geleden maakte het openluchttoneel furore. Onder de titel ‘Een spoor van ontwikkeling’ wil de Stichting Oisterwijk 800 SPOT evenementen organiseren waar alle drie de dorpen de vruchten van plukken.

 

2 reacties op “Werkgroep Groenste Stad geeft cheque aan organisatie Oisterwijk 800 SPOT

 1. Meneer, mevrouw,

  Als de Carnaval voorbij is, begint het nieuwe buitenseizoen.

  Ook ik harkte vanmiddag wat resten winters blad en takken bij elkaar en verbaasde me er toen over dat het kunstwerk (nr. 26) ‘Werkstatt’ van N. Groeneveld en R. Vleugels geplaatst in de maand mei in het kader van Kunst en bomen in Oisterwijk, nog steeds aanwezig was op de hoek Wolvensteeg- Visserslaan.

  Mijn voorstel aan u is het daar door de kunstenaars weg te laten halen. De inmiddels sterk verroeste ‘verrekijkers’ gaan namelijk steeds meer uit het lood gaan staan totdat ze nodeloos jammerlijk zullen omvallen.

  In de hoop u met deze e-mail tot daden aan te zetten, groet u vriendelijk,

  F. Gerritsen

  Wolvensteeg 2 Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *