Kunst en Bomen 2014 eindigt met ‘groene groet’ en gevarieerd cultureel programma

Deelnemende kunstenaars aan Kunst en Bomen 2014 werken onder leiding van Nicolas Müller Jabusch aan een smeedijzeren boom. Deze wordt zondag overhandigd aan burgemeester Hans Janssen. (Foto: Anton Dona)

Deelnemende kunstenaars aan Kunst en Bomen 2014 werken onder leiding van Nicolas Müller Jabusch aan een smeedijzeren boom. Deze wordt zondag overhandigd aan burgemeester Hans Janssen. (Foto: Anton Dona)

Boomgedichten, boomsatire, smeedijzeren kunstboom en Romamuziek in Oisterwijk
De succesvolle kunstmanifestatie Kunst en Bomen 2014 in de gemeente Oisterwijk sluit op zondag 26 oktober met een gevarieerd slotakkoord. In het raadhuis op de Lind in Oisterwijk wordt onder meer een poëziebundel gepresenteerd met gedichten over bomen en wordt een smeedijzeren kunstboom aan burgemeester Hans Janssen overhandigd. Op de kiosk worden boomgedichten voorgedragen.

De slotmanifestatie in het raadhuis duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Om 15.30 uur begint op de kiosk het voordragen van gedichten geïnspireerd op bomen. In de bundel staan 24 gedichten van vooraanstaande Brabantse dichters. Drie van hen komen uit Oisterwijk. Onder hen Jan van Rijthoven, stadsdichter. Het boekje bevat verder een aantal schilderijen van bomen van de Oisterwijkse kunstenares Ellen Geerts. De poëziebundel met de titel ‘Boomparels’ kost vijf euro en is zondag te koop.

Tijdens het slotakkoord, een gevarieerd cultureel programma, geeft de bekende Oisterwijkse cabaretgroep Schurend Scharnierke een satirische kijk op Kunst en bomen 2014. Een ander optreden wordt verzorgd door een Roemeense Romamuziekgroep. De leden daarvan wonen al geruime tijd in Oisterwijk. De muzikanten met hun aanstekelijke muziek zijn vanaf 15.30 uur ook te horen en te zien op de kiosk.

Tijdens de finale van Kunst en Bomen 2014 wordt het aantal bezoekers bekend gemaakt en worden de toekomstplannen ontvouwd. De kunstmanifestatie is zo succesvel geweest dat er een vervolg komt, maar wel met een andere opzet. Kunst en Bomen 2014 werd op 25 mei door gedeputeerde Brigitte van Haaften geopend. In honderd bomen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom hing kunst die speciaal voor deze gelegenheid door professionele kunstenaars was gemaakt. Kunst en Bomen 2014 is door tweehonderd vrijwilligers georganiseerd.

Aan het slot van het programma zondagmiddag in het raadhuis van Oisterwijk krijgt burgemeester Hans Janssen een smeedijzeren kunstboom aangeboden. Dit is een initiatief van de Oisterwijkse kunstsmid Nicolas Muller Jabusch. Chavah Lichtenberg bespeelt tijdens het programma de piano. Vertegenwoordigers van alle gemeenten in Brabant zijn uitgenodigd om een boompje als ‘groene groet’ uit Oisterwijk in ontvangst te nemen. De boompjes zijn gezaaid bij de opening op 25 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *