Foto’s van Moergestelnaren hangen weer in Pastoorspaadje

Aan het begin van het Pastoorspaadje aan de kant van de Postelstraat staat een banier met 21 foto’s van Moergestelnaren.(Foto: Paul Spapens)

Aan het begin van het Pastoorspaadje aan de kant van de Postelstraat staat een banier met 21 foto’s van Moergestelnaren.(Foto: Paul Spapens)

Revanche voor gestolen kunstwerk
In het Pastoorspaadje aan de kant van de Postelstraat is een groot banier geplaatst met daarop gedrukt 21 foto’s van Moergestelnaren. Oorspronkelijk hingen deze foto’s een beetje verborgen tussen de bladeren van de beukenhaag. Deze foto’s zijn gestolen. Ze maakten onderdeel uit van het kunstproject Kunst en Bomen 2014. Door middel van het banier is het kunstwerk min of meer hersteld.

Het kunstwerk met de titel ‘Zoekt en gij zult vinden’ is gemaakt door Nol Havens. Hij is vooral bekend als zanger van de Nederlandstalige popgroep VOF de Kunst. Met deze groep scoorde hij enkele grote hits in Nederland en Europa. De grootste hits waren Suzanne en Een kopje koffie.

Nol Havens is ook een getalenteerd fotograaf, gespecialiseerd in portretfoto’s. Voor Kunst en Bomen 2014 fotografeerde hij een aantal meer en minder bekende Moergestelnaren. Als portretfotograaf wilde hij de combinatie zoeken tussen inwoners van Moergestel en de omgeving waarin ze hun hele leven al wonen. Het Pastoorspaadje is een fenomeen in Moergestel. Door middel van Kunst en Bomen 2014 hebben inmiddels duizenden mensen uit binnen- en buitenland Moergestel bezocht.

In de zomermaanden zijn de foto’s gestolen. Dat is vermoedelijk steeds met kleine aantallen tegelijk over een periode van een paar weken gebeurd. De Moergestelnaren die zijn gefotografeerd hebben allemaal een foto gekregen. Als een eerbetoon aan de kunstenaar, als een aanklacht tegen diefstal en vandalisme én om de bezoeker het genoegen te schenken van dit bijzondere kunstwerk is de banier in het Pastoorspaadje geplaatst. Kunst en Bomen 2014 heeft veel te lijden van vernieling en diefstal. Alle gestolen en vernielde kunstwerken zijn vervangen door een banier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *