Expositie gedichten over de Brabantse vlag

 

Leon Burgers van de bibliotheek Oisterwijk hangt de gedichten over de Brabantse vlag op. (Foto: Margot Janssen)

Leon Burgers van de bibliotheek Oisterwijk hangt de gedichten over de Brabantse vlag op. (Foto: Margot Janssen)

 

In bibliotheek Oisterwijk hangt poëzie tegen de muur
In de bibliotheek van Oisterwijk is een tentoonstelling ingericht over gedichten over de Brabantse vlag. De in totaal zeventien gedichten zijn op groot formaat afgedrukt. De poëzie blijft tot 12 september hangen. Bij de tentoonstelling ligt de bundel ter inzag waarin de gedichten zijn gepubliceerd.

 

De bundel met als titel ‘Brabants Vlag’ is in Oisterwijk gepresenteerd tijdens een Nationaal Dichtersfestival. In het boekje staan de zeventien gedichten die nu in de bibliotheek van Oisterwijk letterlijk als poëzie aan de muur hangen. Alle gedichten zijn van bekende dichters, onder wie JACE van de Ven uit Tilburg.

De dichtbundel is een uitgave van de Brabantse Hoeders. Deze Brabantse culturele organisatie vestigt dit jaar door middel van gevarieerde manifestaties de aandacht op de Brabantse vlag. Het Nationaal Dichtersfestival werd georganiseerd als onderdeel van het kunstevenement Kunst en Bomen 2014 van de Stichting Oisterwijk 800 SPOT. Dit evenement eindigt op 26 oktober. Dan geeft de organisatie een nieuwe dichtbundel uit met gedichten over bomen.

Schakering

Brabant buigt kromming
in wegen en beken
schrijft er hun bochten
doorheen haar oud land

licht buigend wenkt
Brabant klank in haar taal,
moduleert langs meanders
in zangerig spreken

maar rechtlijnig schikt ze
warm rood en stil wit
in het veld van haar vaan

kleurt vierkant veelkantig
energie en bezinning
in het vlak van haar vlag

bakent banieren
een vendelend lint

laat kromming en golving
aan het spel van de wind

(Gedicht van Pien Storm van Leeuwen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *